image
 |  4 31 Січня 2022 | 15:37

Університет відсудив землю у Держгеокадастру Волині

Господарський суд Волинської області задоволив позов Луцької окружної прокуратури в інтересах Міністерства освіти і науки України і Львівського національного аграрного університету до Головного управління Держгеокадастру у Волинській області та Горохівської міської ради, визнав незаконними і скасував акти органів державної влади та припинив право комунальної власності на земельні ділянки загальною площею понад 260 га, що належать навчальному закладу на праві постійного користування та є державною власністю.

Про це інформує прокуратура Волинської області.

Прокурори з'ясували, що у 2020 році під час проведення інвентаризації земель земельні ділянки державної форми власності, якими користувався університет, в порушення вимог чинного законодавства передали у комунальну власність Горохівської територіальної громади, змінивши їхнє цільове призначення з земель сільськогосподарського призначення на землі запасу.

У суді прокурори домоглися припинення права власності громади на земельні ділянки державної власності, якими користується вищий навчальний заклад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині водій ледве не зіткнувся із зустрічним авто (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити