image
 |  835 30 Травня 2024 | 23:31

Управління СБУ на Волині оновить автопарк за 2,5 мільйона

Управління Служби безпеки України у Волинській області замовило два легковики 2024 року випуску на базі Toyota Camry. Автівки обійдуться у майже 2,5 мільйона гривень. Їх поставить офіційний дилер Toyota в Україні підприємство «Віді Автострада».

Інформація про тендер розміщена у системі публічних закупівель «Prozorro», - пише Сила правди.

Управління Служби безпеки України у Волинській області планувало придбати дві новенькі Toyota Camry, або їх аналоги, не більше ніж за 2,54 мільйона гривень. Відкриті торги із закупівлі транспортних засобів оголосили ще у квітні. На тендер зареєструвався лише один учасник – товариство з обмеженою відповідальністю «Віді Автострада», з яким 17 травня 2024-го й уклали договір. Підприємству замовили дві Toyota Camry вартістю майже 1,25 мільйона гривень кожна – разом з податками. 

Автівки мають бути виготовлені у 2024 році. За технічними характеристиками, вони мають бути оснащені бензиновим двигуном об’ємом 2,5 літра та автоматичною 8-ступеневою коробкою передач. Серед оснащення авто також – електропідсилювач керма, дискові передні та задні гальма, фронтальні та бокові подушки безпеки, круїз-контроль та клімат-контроль. Ще повинна бути система допомоги при старті на підйомі, система стабілізації автомобіля та протибуксувальна система. У машинах мають бути й дві розетки USB для пасажирів задніх сидінь та склоочисники з сенсором дощу. До кожної Toyota має йти проблисковий маячок на магніті – для встановлення на даху.

Термін гарантії на ці авто складе три роки або 100 тисяч кілометрів пробігу. Автівки мають поставити до 30 серпня 2024 року.

«Сила правди» звернулася до управління Служби безпеки України у Волинській області за коментарем щодо цього необхідності придбання цих транспортних засобів. У пресслужбі зазначили лише, що автівки необхідні для службових потреб.

ТОВ «Віді Автострада», яке стане постачальником авто, зареєстроване на Київщині. Фірма на ринку більше 16 років та є офіційним дилером автомобілів Toyota в Україні. Бенефіціарним власником підприємства є столичний бізнесмен Віталій Джуринський.

За даними аналітичної системи YouControl, замовниками підприємства «Віді Автострада» серед правоохоронців є також Державне бюро розслідувань, управління СБУ з інших регіонів, Спеціалізована антикорупційна прокуратура, комунальні підприємства.

Зокрема, нещодавно підприємство отримало замовлення на постачання автівки на базі Toyota Camry для управління Служби безпеки України в Одеській області. Цю автівку силовики Одещини придбали за 1,34 мільйона гривень (разом з податками). ТОВ «Віді Автострада» так само стало єдиним учасником торгів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити