image
 |  67 11 Квітня 2023 | 12:31

УПЦ МП - це велика машина ідеологічного і московського агентурного впливу, - заступник голови Волиньради

УПЦ московського патріархату є великою машиною ідеологічного, релігійного, агентурнного впливу, в яку постійно вливалися фінансові потоки з москви.

Про це під час позачергової сесії Волинської облради, при розгляді питання про заборону УПЦ МП на території області, заявив перший заступник голови Волинської облради Юрій Поліщук (фракція ВО "Свобода").

"Коли ми згадуємо про УПЦ МП, то ми говоримо не так про церкву як про величезну машину ідеологічного, релігійного, агентурнного впливу, в яку постійно вливалися фінансові потоки з москви. Духовенство цієї церкви актвино сприяє поширенню "руского міра". Колабораціонізм і робота на знищення України зсередини - це основне завдання УПЦ МП в Україні. Це її мета, освячена у москві.

Демонтаж УПЦ МП в Україні - завдання стратегічного рівня. Волинська обласна рада вже зверталася до центральної влади з вимогою заборонити діяльність УПЦ МП в Україні. Нас тоді не почули. Сьогодні у парламенті зареєстровано кілька законів про заборону діяльності релігійних установ, які мають центри впливу в країні-агресорці. Я впевнений, що це рішення дасть поштовх для очищення української землі від російського ідеологічного впливу", - заявив у виступі Юрій Поліщук.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати Луцької райради вимагають заборонити діяльність московського патріархату на території району

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити