image
 |  92 18 Лютого 2024 | 19:49

Урсула фон дер Ляєн планує піти на другий термін голови Єврокомісії

Завтра зранку, 19 лютого, Урсула фон дер Ляєн оголосить про готовність піти на другий термін голови Європейської комісії після розмови в президії Християнсько-демократичного союзу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bild.

Як пише видання, очікується, що Урсула фон дер Ляєн прибуде до Берліну сьогодні, 18 лютого, після виступу на Мюнхенській конференції з безпеки. Там вона не залишила сумнівів про те, що вона бачить своїм завданням підтримку України, особливо після смерті у російській виправній колонії Олексія Навального.

"Протистояти кремлівському деспоту путіну (Володимир Путін, - ред.) - ось що вона тепер хоче робити протягом наступних п'яти років. Протягом декількох місяців мати і бабуся сімох дітей ухилялася від усіх запитань про свої майбутні амбіції після першого терміну перебування на посаді", - пише видання.

Bild додає, що якщо все пройде гладко, кандидатура фон дер Ляєн може бути офіційно затверджена 7 березня на конгресі консервативної Європейської народної партії в Бухаресті.

Обрання президента Єврокомісії

Президент обирається на термін строком на п'ять років в червні. Зокрема його правління набирає чинності через п'ять місяців після виборів до Європейського парламенту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данія передасть Україні всю свою артилерію

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити