image
 |  0 25 Листопада 2020 | 13:32

Урядова програма розвитку авіаційної галузі очікувано виявилась порожнім популізмом, – експерт

Два тижні тому уряд затвердив фінансування авіабудівної програми розміром у 2 млрд гривень на рік. А вже днями віце-прем’єр-міністр Олег Уруський повідомив, що грошей на програму розвитку авіаційної промисловості в бюджеті немає. Враховуючи те, що з самого початку на програми розвитку ОПК дербюджетом було передбачено лише 2,53 млрд гривень, голосні заяви уряду вкотре виявились порожнім популізмом.

Таку думку в коментарі УНН висловив політолог Віктор Бобіренко.

“Це популізм, за великим рахунком, бо він говорив і обнадіював інших, знаючи що в Україні немає ресурсу і знаючи, напевно, що інші галузі сьогодні — наприклад, медицина — більше потребують грошей. І в очах українців це виглядає як насмішка”, — вважає експерт.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль озвучив ідею фінансування програми підтримки авіаційної галузі попри те, що в бюджеті цих коштів не було передбачено.

На думку Бобіренка, проблема цих суперечливих заяв і рішень членів уряду лежить у площині погано узгоджених дій, а також у втіленні необґрунтованих забаганок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОПЗЖ тягали мотузкою дівчину у вишиванці і вінку: відео викликало жорстку реакцію

“Два тижні тому якраз були „тьорки“ навколо бюджету на наступний рік. І ці голосні заяви могли стосуватися виключно їхніх бажань, не більше”, — наголосив він.

Разом із тим, в експертному середовищі вважають, що зацікавленість віце-прем’єр-міністра Уруського в урядовій програмі фінансування авіаційної галузі полягає в його намаганні взяти під контроль прибуткові державні та приватні авіабудівні підприємства.

Нагадаємо, за словами експертів, кадрові перестановки на ДП “Антонов” свідчать про плани віце-прем’єра отримати ручний контроль над прибутковим авіабудівним підприємством.

Раніше УНН писав, що втручання віце-прем’єра Уруського в діяльність приватного авіабудівного підприємства “Мотор Січ” може свідчити про можливу корупційну складову на найвищому політичному рівні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутата від «Слуги народу» спіймали на викривальній розмові з головою ОДА (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити