image
 |  2 11 Лютого 2020 | 18:28

Увага! Шахрайство: Деякі банки, МФО та колектори надсилають фальшиві повістки про виклик до суду

У Харкові активізувалися шахраї, що надсилають фальшиві повістки про виклик до суду.

Про фальшиві судові повістки застерігає на своєму сайті Київський районний суд міста Харкова.

«До таких заходів вдаються деякі банки, фінансові та колекторські компанії з метою залякати клієнта, що їм заборгував.
Прес-служба суду повідомляє, що перевірити наявність судової справи в провадженні суду можна на офіційному веб-сайті суду у розділі «список справ призначених до розгляду».

Суд інформує, що у разі отримання повістки слід звернути увагу, що кожна судова справа має номер, що містить три складові, які зазначаються через дріб: код суду, порядковий номер справи, рік, коли справа була зареєстрована в суді. Кожна повістка містить прізвище судді, в провадженні якого перебуває справа з обов’язковим підписом та друкується на аркуші білого паперу формату А4 з відривним корінцем.

Зазначається, що судова повістка надсилається адресатові виключно судом, а не банком, колекторською фірмою чи іншою організацією. Тож на поштовому конверті мають бути відбитки штампів: один з назвою та адресою суду, другий із зазначенням, що вкладення містить судову повістку.

Київський районний суд міста Харкова застерігає учасників судових процесів та інших громадян від «потрапляння до рук шахраїв».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Ваш син у поліції»: Шахраї до волинян приїжджають у поліційній формі

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити