image
 |  81 15 Грудня 2023 | 19:44

УЗ побудувала зерновоз сумісний з євроколіями

Укрзалізниця побудувала зерновоз, сумісний з українською та європейською залізничною колією, призначений для збільшення експорту зерна. Новий вагон-хопер придатний для серійного виробництва.

Про це повідомили в Укрзалізниці.

Українські залізничники збудували зерновоз, який може перевозити зерно європейськими коліями. 

На виробничих потужностях Укрзалізниці вперше в історії виготовили зерновоз, пристосований для перевезення вантажів територією України колією 1520 мм та колією 1435 мм країн Європейського Союзу.

Щоб нарощувати обсяги експорту, маємо не тільки розбудовувати прикордонну інфраструктуру, а й оновлювати кількісно та якісно рухомий склад. Вперше в історії України виготовили зерновоз на виробничих потужностях Укрзалізниці, який максимально пристосований для перевезення вантажів територією України та колією 1435 країн Європейського Союзу. Він враховує всі вимоги, особливості та габарит інфраструктури

– зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

Новий вагон-хопер для зерна моделі 19-8005-У призначений для перевезення зерна та інших сипких харчових вантажів. Його вантажопідйомність 70 тонн; об’єм кузова 104 куб. м; 5 завантажувальних люків, 6 розвантажувальних; конструкційна швидкість 120 км/год.

Повідомляється, що зерновоз збудували на потужностях Укрзалізниці, максимально використовуючи українські комплектуючі та матеріали. Такі вагони планується поставити на серійне виробництво.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Між селами у Володимирському районі фура злетіла у кювет

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити