image
 |  0 4 Серпня 2020 | 08:34

Уздовж кордону з Польщею у власність держави повернули 10 тисяч гектарів земель

Уздовж кордону з Польщею повернули у власність держави 10 тисяч гектарів земель.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Генпрокурора.

"За принципової позиції Офісу Генерального прокурора поставлено крапку у багаторічному спорі щодо законності надання та використання понад 10 тис. га земель уздовж лінії державного кордону України з Республікою Польща на території Львівської області, які за рішенням обласної ради передані сторонній організації для ведення мисливського господарства", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Верховним судом у складі колегії суддів Касаційного господарського суду залишено без змін судові рішення попередніх інстанцій, які визнали незаконним і скасували відповідні рішення Львівської обласної ради та договір про організацію ведення мисливського господарства в межах прикордонної смуги.

"За законами України "Про використання земель оборони" та "Про державний кордон України" уздовж лінії кордону України, з метою забезпечення національної безпеки і оборони, встановлюються прикордонна смуга – землі з особливим режимом використання, перебування яких у приватному користуванні неможливо", – підкреслили в Офісі Генпрокурора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У «зеленому» законі Герус і Киселевський пролобіювали інтереси росіян

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити