image
 |  5 26 Квітня 2020 | 21:05

В Білорусі - протести проти бездіяльності влади при епідемії коронавірусу

Лукашенко заявляє, що історія з коронавірусом – світовий психоз

Білоруси провели масову акцію протесту проти бездіяльності влади в розпал епідемії коронавірусу COVID-19 в країні. У Бресті пройшов мітинг за участю понад 200 чоловік. Як повідомляє Charter97.org, люди в костюмах смерті з косами вийшли на центральну площу.

Учасники акції заявили, що три проблеми знищують білоруську націю при Олександрі Лукашенку: невирішені наслідки аварії на ЧАЕС, шкідливе виробництво в межах міст та бездіяльність влади під час епідемії коронавірусу.

Протестувальники пройшли маршем по центру міста, який обізвали «Брестським чорнобильським шляхом». Активісти скандували «Чиновників – на нари!», «Лукашенко – йди геть!».

Президент країни Лукашенко неодноразово заявляв, що вся ця історія з коронавірусом – світовий психоз, і відмовлявся вводити в країні обмеження, а також зупиняти виробництво.

За останніми даними, в Білорусі нараховується 10 463 випадки зараження COVID-19, померли 72 людини.

У Білорусі на 26 квітня зареєстровано 10 463 особи з позитивним тестом на інфекцію COVID-19, повідомляє МОЗ країни. За останню добу приріст склав 873 особи – це черговий рекорд. Раніше максимальний добовий приріст інфікованих коронавирусной інфекцією був зафіксований 25 квітня, тоді за добу додалося 817 випадків.

Станом на 26 квітня одужали і виписані 1695 пацієнтів, у яких раніше був підтверджений діагноз COVID-19.

Всього за час появи інфекції на території країни проведено 147 525 тестів, зазначають в МОЗ. За весь період поширення інфекції на території країни померли 72 пацієнта (плюс 5 випадків за добу).

За оцінками міністра охорони здоров'я Володимира Караніка, пік захворюваності припаде на кінець квітня – початок травня.

Нагадаємо, рініше Лукашенко заявив, що в Білорусі від коронавірусу не помер ні один пацієнт.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити