image
 |  5 8 Травня 2020 | 22:25

В День пам`яті віддаємо данину всім жертвам тоталітарних режимів, – депутат Луцькради

В День пам’яті жертв Другої світової війни ми не лише згадуємо та вшановуємо пам'ять, а й віддаємо данину всім жертвам тоталітарних режимів.

Про це написав у себе на сторінці в мережі Фейсбук депутат Луцької міської ради від ВО «Свобода» Андрій Білан.

«У Старому місті є сакральні місця, які нагадують сьогодні про ті буремні події початку 1940-го року, коли загони НКВД розпочали масові арешти та вбивства українців. Цей день є згадкою і про них.

Запалили лампадки, помолились та згадали всіх тих, хто загинув у часи Другої світової, окупацій України «совєтами», Героїв сучасної України. Вічна пам`ять і слава Героям!», - йдеться у дописі.

Нагадаємо, що 8 травня - День пам'яті та примирення присвячений пам'яті жертв Другої світової війни та примиренню між країнами-учасниками.

В Україні символом Дня пам'яті з 2014 року вважається червоний мак і гасло "1939-1945. Ніколи знову". Червоний мак, який символізує кривавий слід від кулі, вважається міжнародним символом пам'яті жертв усіх військових і цивільних збройних конфліктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Згадати все: Коли закінчилась війна?

    

 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити