image
 |  9 7 Березня 2019 | 13:47

В Дубенському замку презентовано унікальну експозицію волинського краєзнавчого музею

Унікальна експозиція середньовічної волинської кахлі представлена у Дубенському замку.

Колекція пічних кахель, які використовувалися у побуті волинян протягом пізнього середньовіччя, була сформована з фондів адміністрацій державних історико-культурних заповідників, музейних установ Волинської, Рівненської і Тернопільської областей.

«В Дубенському замку відкрито велику міжмузейну виставку та презентовано каталог «Кахлі Волині XVI - XVIII ст.», до яких включено біля 20 музейних предметів із колекції Волинського краєзнавчого музею. Велика подяка рівненським музейникам Олексію Войтюку, Віктору Луцу, Ользі Морозовій та директору Дубенського заповідника Леоніду Кічатому!», - йдеться у дописі в мережі Фейсбук «Волинського краєзнавчого музею».

Ка́хлі — різновид кераміки, художньо-декоративна плитка, що використовується для личкування печей, стін осель і палаців, фонтанів тощо. Кахлі мають цінну властивість: вони накопичують тепло, поступово віддаючи його та не перегріваючи повітря в приміщенні.

     

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити