image
 |  7 10 Жовтня 2021 | 17:18

В Єрусалимі знайшли туалет віком 2700 років

Ізраїльські археологи виявили в Єрусалимі туалет, вік якого понад 2700 років. Тоді, на їхню думку, окремі туалети були розкішшю.

Туалетна кабіна з вапняку в глибокому септику. Про це пише Independent.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УЄФА презентувала мапу з українським Кримом – окупанти обурені

"Приватні туалетні кабінки були дуже рідкісні в давнину, і на сьогодні їх знайшли лише кілька. Більшість в районі Єрусалиму - Місто Давида. Фактично, тільки багаті могли дозволити собі туалети. Як говорив один рабин, в давнину бути багатим - означало мати туалет поруч ", - говорить керівник розкопок з Управління старовини Ізраїлю Яків Білліг.

Білінг каже, що у ванній знайшли кам'яної унітаз з отвором в центрі. Його знайшли в прямокутному будинку, який було частиною великого особняка з видом на сучасний Старе місто.

Експерти припустили, що туалет належав древньому королівському маєтку, яке жило в будинку в VII столітті до нашої ери. Археологи також знайшли під унітазом кілька черепків глиняного посуду і кісток тварин. Вони очікують, що зможуть вивчити спосіб життя, харчування і хвороби давніх людей.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити