image
 |  4 9 Липня 2022 | 21:34

В Естонії випустили монету на честь України

Банк Естонії почав продаж ексклюзивної монети номіналом 2 євро, присвяченої Україні. Залучені від продажу монет кошти підуть у Центральний банк України на підтримку боротьби за свободу країни.

Про це інформують Волинські новини,  з посиланням на пресслужбу Банку Естонії.

На монеті, присвяченій Україні та її свободі, зображено дівчину як символ ніжності, яка тримає птаха на долоні. На монеті також зображено колоски зерна.

Автор дизайну монети – біженка з України, харків’янка Дарина Титова, студентка художнього факультету Естонської художньої академії.

За словами автора дизайну, участь у конкурсі допомогла їй подолати відчуття безпорадності.

«Я почувалася погано, мала відчуття провини через те, що я прокидаюся від сонячних променів, а багато українців прокидаються під звуки ракет і бомб. Щоб висловити це почуття, я намалювала на монеті дівчину, яка захищає пташку в руці», – розповіла Дарина Титова.

Банк Естонії планує випустити до 40 тисяч монетних карток. Якщо купити монетну картку за 18 євро, то можна придбати цю монету. Якщо попит буде великим, банк готовий збільшити тираж.

Водночас монети зі спеціальним дизайном надійдуть у широкий обіг наприкінці цього року, коли в обіг буде випущено два мільйони монет номіналом 2 євро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переломний момент настане. Побіжать і зупиняться десь у Ростові, - генерал Марченко

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити