image
 |  0 10 Грудня 2018 | 10:44

В Генштабі сказали, скільки платитимуть за військові збори

Грошові виплати резервістам та військовозобов’язаним, в тому числі за час проходження навчальних зборів, прив’язані до розмірів прожиткового мінімуму для працездатних та мінімальної заробітної плати в поточному році.

Про це повідомили у штабі Сухопутних військ Збройних сил України.

  • Зокрема за час військових зборів військовозобов’язані та резервісти мають отримати:
  • добові за кожний день перебування на зборах (не 60 гривень стандартної виплати, від 20% до 50% від цієї суми залежно від військового звання;
  • середній заробіток на підприємствах, в яких працюють призвані на збори, з наступним відшкодуванням цих витрат Міністерством оборони;
  • військовозобов'язаним та резервістам, які не працюють, військові частини виплачують грошове забезпечення в розмірі прожиткового мінімум (1762 грн у 2018 році)

Крім того, резервісти мають право на грошові виплати в обсязі від 1,5 до 2 прожиткових мінімумів залежно від військового звання і одноразове грошове заохочення за підсумками служби в резерві попереднього року (1600 – 3100 гривень).

В штабі повідомляють, що нараховані виплати підлягають оподаткуванню як доходи фізичних осіб (18%), крім того, з них утримується 1,5% військового збору.

Нагадаємо: збори оперативного резерву у навчальних центрах Збройних сил України почалися 3 грудня. Міністерство оборони повідомляло, що їхня тривалість не перевищуватиме 20 діб.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити