image
 |  0 12 Березня 2022 | 11:39

В Італії заарештували найбільшу вітрильну яхту у світі, вона належить російському мільярдеру

11 березня фінансова гвардія Італії заарештувала яхту А, яка належить російському бізнесмену Андрієві Мельниченку, в межах санкцій, накладених на нього Європейським союзом, повідомила газета La Repubblica.

143-метова яхта стояла в порту Трієст, вартість судна оцінюють у €530 млн.

Видання зазначає, що A – найбільша вітрильна яхта у світі.

Яхту спустили на воду у 2017 році. На сайті компанії Nobiskrug зазначено, що це ода з найсучасніших суперяхт у світі з унікальними характеристиками, наприклад, із підводною оглядовою кабіною.

Мельниченко – один із найбагатших громадян РФ. Forbes оцінює його статки у $17,9 млрд (8-ме місце серед найбагатших російських бізнесменів). Йому належить компанія "Еврохим", яка виробляє мінеральні добрива, та вугільна компанія СУЕК.

9 березня Євросоюз розширив санкції проти РФ і заніс до санкційного списку, зокрема, Мельниченка. У ЄС заявили, що Мельниченко належить до найвпливовішого кола російських бізнесменів, які мають тісні зв'язки з російським урядом. Одразу після нападу РФ на Україну, 24 лютого, Мельниченко та ще 36 бізнесменів зустрічалися з президентом РФ Володимиром Путіним та членами уряду для обговорення впливу західних санкцій на ситуацію у РФ та бізнес.

"Той факт, що його запросили на цю зустріч, свідчить, що він є членом найближчого оточення Володимира Путіна і що він підтримує дії або політику, які підривають чи загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України", – ідеться у поясненні ЄС.

Після потрапляння під санкції Мельниченко вийшов із ради директорів "Еврохима" і перестав бути його основним бенефіціаром, повідомила пресслужба компанії. Крім того, Мельниченко вийшов із капіталу та складу ради директорів компанії СУЕК, ідеться в її заяві. За даними Forbes, бізнесмен знизив частки у цих своїх головних активах до 0%.

У коментарі виданню він назвав санкції абсурдними, заявив, що "не має жодного стосунку до трагічних подій в Україні" і що ніколи не був причетним до політики.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити