image
 |  13 3 Серпня 2018 | 05:33

В Іваничах відбудеться відкритий шаховий турнір пам’яті Василя Бика

У неділю, 5 серпня 2018 року, у читальному залі Іваничівської центральної районної бібліотеки уже втретє відбудеться відкритий шаховий турнір, присвячений пам’яті Василя Бика ‒ знаного гравця, любителя, пропагандиста та організатори гри в шахи не тільки в Іваничівському районі, а й за його межами.
Про це «ВолиньUA» повідомили його організатори.
Василь Паїсійович Бик – знана й шанована на Іваничівщині та за її межами людина. 55 років працював вчителем історії в Іваничівській школі №1 (тепер школа-гімназія - НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів №1-гімназія» смт. Іваничі). Великий шанувальник шахової гри, відданий аматор, керівник шахових гуртків у місцевій школі та у районному Будинку школяра, невтомний популізатор цієї високоінтелектуальної гри, організатор різноманітних шахово-шашкових турнірів, беззмінний арбітр, солідний спортивний статистик. Ініціатор впровадження свого часу чи не єдиного в області уроків шахів у загальній середній школі, вчитель предмету «Шахи» у загальноосвітній школі.
Після смерті Василя Паїсійовича (відійшов у вічність 3 серпня 2015 року) родина педагога, його учні та послідовники, місцеві любителі гри в шахи, спільно з відділом молоді та спорту Іваничівської РДА та за підтримки Волинської обласної організації ВО «Свобода», започаткували проведення щорічного шахового турніру його пам’яті.
Ось уже третій рік поспіль до його проведення активно долучаються син Василя Бика – депутат Волинської обласної ради від ВО «Свобода» Олександр Бик, а також дружина педагога – Капітоліна Михайлівна, друзі та знайомі шахового майстра-аматора, шанувальники гри з декількох районів Волині.
Шаховий турнір є відкритим – це означає, що до участі в ньому запрошують представників із різних регіонів. До прикладу, перший такий турнір 2016 року виграв представник із Рівного, серед учасників і призерів другого – були представники Горохова та Нововолинська. Свої сили на турнірі мають можливість випробувати учасники різного віку і фаху.
Відкриття турніру – 5 серпня о 10:00 годині.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити