image
 |  2 17 Квітня 2019 | 17:04

В Іваничівському районі близько півсотні дітей потребують занять у Інклюзивних центрах

В Іваничівському районі близько півсотні дітей потребують занять з фахівцями Інклюзивно-ресурсних центрів. Менш ніж за півроку діяльності ІРЦ тут отримали 25 заяв на обслуговування.

Про це пише сайт Іваничівської РДА.  

Як стверджують співробітники центру, в районі є діти, не охоплені заняттями, адже ізольовані батьками з певних причин. Або відвідують лише школи, бо дорослі просто ігнорують дрібні негаразди, як-от легкі логопедичні проблеми, які якщо не розв’язувати фахово, можуть спровокувати наслідки, для подолання яких доведеться залучати вже значно більше часу та ресурсів.

«Стараємося доносити інформацію до батьків через зустрічі у школах чи садочках, проводимо семінари. На початках була проблема в тому, що про нас не знали. Її розв’язали. Нині, на жаль, не всі хочуть звертатися. Тож і це треба долати. Бо до занять в ІРЦ необхідно залучати діток з різними порушеннями: із психофізичними чи розумовими, затримками психічного розвитку, рухового апарату, слуху, мовлення, зору», — переконує виконувач обов’язків начальника відділу освіти та молоді райдержадміністрації Жанна Кеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинь – поміж лідерів із впровадження інклюзивної освіти

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити