image
 |  0 30 Квітня 2021 | 10:24

В Ізраїлі під час свята Лаг ба-Омер загинули десятки людей (ВІДЕО)

В Ізраїлі пізно ввечері 29 квітня в результаті тисняви під час релігійного свята Лаг ба-Омер на горі Мерон загинули 44 людини, ще близько ста постраждали.

Про це повідомляє «OBOZREVATEL».

На місце події прибули десятки машин швидкої допомоги і шість вертольотів для евакуації поранених, пише The Jerusalem Post.

Інцидент стався, коли понад 100 тисяч вірян зібралися біля могили рабина Шимона Бара Іохая для щорічного поминання, які включають в себе молитву, містичні пісні і танці. Святковий збір був наймасштабнішим після початку пандемії COVID-19.

На місці НП влаштували польовий госпіталь. Солдати ізраїльської поліції працювали над евакуацією поранених і розчищенням натовпу з місця події. Телефонний зв'язок перестав працювати, коли тисячі людей намагалися зв'язатися з членами сім'ї і службами екстреної допомоги.

За деякими даними, тиснява сталася в результаті обвалення трибун. Точна причина поки невідома.

«Ми були біля виходу, вирішили, що хочемо піти, а потім поліція заблокувала ворота, тому той, хто хотів вийти, не міг вибратися. В такому поспіху ми накинулися один на одного... Я думав, що помру. Я бачив поруч з собою мертвих людей», – розповів очевидець.

Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху назвав подію «серйозною катастрофою».

«Ми всі молимося за одужання поранених. Я прошу посилити рятувальні сили, що діють в цьому районі», – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ФСБ повідомляє про затримання 16 «членів української молодіжної радикальної спільноти»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити