image
 |  0 22 Січня 2021 | 19:23

В Ізраїлі після першої дози Pfizer заразилися коронавірусом тисячі осіб

В Ізраїлі заявили про те, що перша доза вакцини Pfizer проти коронавірусу показала меншу ефективність, ніж очікувалося: за даними МОЗ, позитивний результат на COVID-19 після вакцинації дали більше ніж 12,4 тис. осіб, серед них – 69 тих, хто отримав другу дозу.

Про це повідомляє «OBOZREVATEL».

Такі дані озвучив координатор національної програми з боротьби з інфекцією Нахман Еш, пише The Times of Israel. За його словами, багато хто заразився між першим та другим щепленнями.

Загалом першу дозу препарату, починаючи із 20 грудня минулого року, отримали понад 2 млн ізраїльтян, другу – понад 400 тис., - уточнив він.

За заявою компанії-виробника Pfizer, ця вакцина від коронавірусу ефективна приблизно на 52% після першої дози, цей показник збільшується приблизно до 95% за кілька днів після другої дози.

Глава департаменту громадської охорони здоров'я МОЗ Ізраїлю Шерон Алрой-Прейс також стверджує, що, за попередніми даними, вакцина знижує ризик зараження приблизно на 50% через 14 днів після введення першого із двох щеплень.

Ізраїльські організації охорони здоров'я опублікували дещо інші дані. Як заявив найбільший постачальник медичних послуг в Ізраїлі Clalit, імовірність зараження людини коронавірусом нібито знижується на 33% за 14 днів після отримання першої дози вакцини, уточнили журналісти.

Водночас інший великий постачальник медпослуг Ізраїлю, компанія Maccabi опублікувала дані про те, що вакцина викликала зниження шансів зараження на 60% після першого уколу.

Еш заявив, що причиною меншої ефективності препарату може бути те, що він не захищає від зараження британською та південноафриканською формою коронавірусу, пише видання.

Він рекомендував продовжити загальнонаціональну ізоляцію до 4 лютого, заявивши, що до цього часу у людей, які отримали щеплення від COVID-19, сформується стійкий імунітет до збудника.

Нагадаємо, що, за інформацією МОЗ Ізраїлю, в країні на ранок вівторка, 19 січня, було зафіксовано рекордну кількість випадків коронавірусної інфекції – 10 021.

За даними американського Університету Джона Гопкінса, загальна кількість хворих у країні з початку пандемії на сьогодні становила 582 293 особи.

Ізраїльська влада планує провести вакцинацію всіх громадян країни старших за 16 років до кінця березня нинішнього року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уpяд Зеленського хоче на укpаїнцях випpобувати вакцину, яку не дозволив навіть Китай?

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити