image
 |  4 21 Січня 2021 | 20:16

Уpяд Зеленського хоче на укpаїнцях випpобувати вакцину, яку не дозволив навіть Китай?

Україна просить Китай погодити дозвіл на постачання вакцини проти коронавірусу у стислі терміни. У МЗС розглядають це питання не лише як урядову угоду.

Про це повідомляє «24 канал».

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба поспілкувався з китайським колегою Ван Ї у телефонному режимі. Про це повідомляє пресслужба МЗС України.

Кулеба подякував за допомогу китайського уряду у боротьбі з пандемією у 2020 році та попросив Ван Ї посприяти якнайшвидшому наданню дозволу на експорт вакцини від Sinovac до України.

Ми розглядаємо питання співпраці щодо вакцини не просто як міжурядову угоду, а як взаємодію між народами Китаю та України, – заявив Кулеба.

Ван Ї відповів, що Китай і надалі готовий підтримувати Україну в боротьбі з коронавірусом COVID-19 до повної перемоги над вірусом. Сторони також відзначили зростання обсягів торгівлі на 20% – до рекордних 15 мільярдів доларів.

Нагадаємо, що навіть Китай не надав дозволу на викоpистання вакцини CoronaVac від компанії Sinovac Biotech для лікування COVID-19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ефективність вакцини від Sinovac, яку закупила команда Зеленського, менше 60%, – дослідження

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити