image
 |  0 9 Лютого 2018 | 14:37

В команді Порошенка передвиборчі штаби повинні почати роботу в березні, – ЗМІ

Один із впливових членів Блоку Петра Порошенка сказав, що якщо соціологічні опитування будуть прогнозувати програш президента Петра Порошенка на виборах 2019 року, він може не піти на них.
Про це 09 лютого 2018 року повідомляє сайт «ГОРДОН» з посиланням на «РБК-Україна» і їх джерела.
На початку лютого в команді президента України Петра Порошенка всерйоз зайнялися організацією передвиборчих штабів, які мають почати роботу в березні.
Зазначають, що поки йдеться тільки про підготовчий етап.
За інформацією видання, головою центрального штабу має стати секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов, а курирувати виборчу кампанію буде відразу ціла група людей. Джерела видання називають головними членами штабу екс-главу парламентської фракції Блоку Петра Порошенка (БПП) Ігоря Гриніва, народного депутата від БПП Сергія Березенка, нардепа від «Народного фронту» Вікторію Сюмар, главу Адміністрації Президента (АП) Ігоря Райніна і заступника глави АП Віталія Ковальчука.
У матеріалі йдеться, що організацією штабів на місцях уже займаються, це питання обговорюють на стратегічних нарадах.
Кілька джерел «РБК-Україна» сказали, що загальні контури виборчої кампанії вже опрацьовано, але є і проблеми. Співрозмовники видання наголошують на дефіциті комунікації з Білим домом.
У президентській команді всі вважають, що «Захід вирішив зіпсувати життя і вибори Порошенка», пише «РБК-Україна». Зазначають, що публікації про відпочинок на Мальдівах і розслідування про конфісковані гроші оточення екс-президента Віктора Януковича вважають «підступами іноземних розвідок».
Один із впливових членів БПП сказав виданню, що президент може відмовитися від участі у виборах.
Думаю, якщо соціологія буде показувати програш, він не піде. Поки йде підготовчий етап до кампанії, – заявив співрозмовник.

«РБК-Україна» пише, що з початку року поновили переговори про можливе об'єднання БПП і «Народного фронту», але в їх результативність представники політсил вірять слабо.
Перший тур чергових президентських виборів в Україні має відбутися 31 березня 2019 року.
За даними соцопитування Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва та соціологічної служби Центру Разумкова, проведеного у грудні 2017 року, лідерами президентського рейтингу в Україні зараз є глава парламентської фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко і чинний президент.
Порошенко заявив на Всесвітньому економічному форумі в Давосі 25 січня, що через шість місяців ухвалить рішення, чи буде балотуватися на другий президентський термін.
У нас ще більше ніж рік до виборів, цикл почнеться тільки восени, – зазначив він.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити