image
 |  2 11 Травня 2020 | 17:44

В «ЛНР» 94-річний ветеран відмовився зняти нагороди України, незважаючи на погрози окупантів

Один з небагатьох нині живих в окупованому Алчевську Луганської області учасників бойових дій Другої світової війни Іван Рікота категорично відмовився знімати українські нагороди. Не допомогло навіть втручання окупаційного “мера міста” Наталії Пяткової.

У лютому 2020 року ветеран відсвяткував 94-річчя.

Напередодні 9 травня до Рікоти прийшли “мер” Алчевська Пяткова та співробітники місцевих “ЗМІ”. Останні хотіли сфотографувати ветерана, як то кажуть, при параді, з усіма нагородами. Ветеран погодився “позувати”, надів всі свої нагороди, в тому числі – і отримані в період з 1991 по 2014 роки, тобто – українські нагороди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд Зеленського відмовляється фінансувати престижність праці волинським вчителям

“Журналісти” “ЛНР” попросили їх зняти, на що ветеран відповів категоричною відмовою. Тоді прохання продублювала Наталія Пяткова, натякнувши, що незговірливість може коштувати ветерану продуктового набору – “щедрого” подарунка від місцевої “влади” до 75-річчя перемоги над фашизмом. Але і такий аргумент не вплинув на Івана Рікоту. Ветеран був непохитний.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити