image
 |  0 29 Січня 2020 | 10:16

В Одесі курсанти організували флешмоб на честь Героїв Крут (ФОТО)

Понад 300 курсантів Військової академії в Одесі взяли участь у яскравому флешмобі до Дня пам’яті Героїв Крут на Приморському бульварі.

Про це повідомляє кореспондент «Укрінформу».

«Пам’ять про подвиг Героїв Крут, що мужньо відстоювали незалежність України і загинули в 1918 році під Крутами, ставши для нас символом патріотизму і незламності, ми присвячуємо цю акцію. Шикуємось так, щоб утворити слово «Крути», яке було б видно з небес, коли увімкнемо наші ліхтарики», - звернулась до курсантів керівник Управління патріотичного виховання молоді Одеської облдержадміністрації Наталія Михайленко.

Флешмоб проходив неподалік пам’ятника Дюку.

Учасники акції виконали Гімн України, а потім вшанували хвилиною мовчання полеглих під Крутами у бою з російським з’єднанням Муравйова воїнів Української Народної Республіки, більшість з яких складали студенти та гімназисти.

Як повідомляв «Укрінформ», Україна 29 січня вшановує пам'ять Героїв битви під Крутами. Бій під Крутами відбувся 29 січня 1918 року між Ніжином і Бахмачем на Чернігівщині, за 130 кілометрів на північний схід від Києва під час наступу на Київ військ більшовицької Росії під проводом полковника Михайла Муравйова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 29 січня Україна вшановує пам’ять Героїв Крут (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити