image
 |  4 21 Квітня 2020 | 23:38

В Оксфорді починають випробовувати вакцину від коронавірусу на людях

Учені Оксфордського університету приступлять до випробувань потенційної вакцини від коронавірусу на людях вже в цей четвер.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Великої Британії Метт Хенкок, – передає УНН із посиланням на Independent.

"Вакцина з оксфордського проекту буде випробувана на людях з цього четверга. У довгостроковій перспективі кращий спосіб перемогти коронавірусу - це вакцина ... Ми вклали більше грошей, ніж будь-яка інша країна, в глобальний пошук вакцини. І, незважаючи на зусилля у всьому світі, дві з провідних розробок вакцин відбуваються тут - в Оксфорді і Імперіалі", - сказав Хенкок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОЗ планує продовжити карантин до 12 травня, але його хочуть дещо послабити

Він додав, що Міністерство охорони здоров'я Британії виділило оксфордським вченим 20 мільйонів фунтів на клінічні випробування, ще 22,5 мільйона були виділені на дослідження в Імперському коледжі Лондона.

Також професор вакцинології в Оксфорді, Сара Гілберт заявила, що вакцина, що розробляється її командою може бути готова до застосування вже у вересні, незважаючи на те, що на пошук ефективної вакцини потрібно до 18 місяців.

Нагадаємо, що в КНР вакцина від COVID-19 пройшла успішне тестування на мавпах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Китаї вакцину від коронавірусу випробували на мавпах: результат перевершив очікування

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити