image
 |  0 22 Лютого 2020 | 20:05

В окупованих Росією регіонах Грузії знищують грузинську культуру

Сепаратисти знищують грузинську культуру в Абхазії та Південній Осетії.

Про це повідомляє «POLSKIE RADIO».

Влада Грузії занепокоєна процесом руйнування грузинської культури в Абхазії та Південній Осетії, які окупує Росія.

«Цей процес триває роками, та останнім часом антигрузинська діяльність місцевих сепаратистів посилилася», – заявив уповноважений грузинського уряду у справах контактів з Росією Зураб Абашидзе в інтерв’ю «Польському радіо».

Уже кілька днів грузинські ЗМІ повідомляють про знищення грузинської мови та культури в сепаратистській Південній Осетії. Приводом порушення цієї теми стало рішення самозваної влади в Цхінвалі, яка наказала видалити з аптек і крамниць ліки та продукти з грузинськими написами.

«Закриття грузинських шкіл, зміна назв сіл і містечок та складне становище грузинських монастирів. Більшість грузинського населення вигнали з цих теренів, це стосуються сотень тисяч людей», – Зураб Абашидзе навів ряд проявів переслідування грузинської культури на окупованих Росією територіях.

Як додав дипломат, російській стороні ці проблеми відомі, вона отримує скарги з Тбілісі, але не вживає жодних заходів.

Росія також утримує в Абхазії та Південній Осетії багатотисячні військові контингенти, які гарантують Москві контроль над цими регіонами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США звинувачують Росію в організації масштабної кампанії дезінформації про коронавірус

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити