image
 |  5 10 Лютого 2020 | 22:24

В результаті перевірок на Волині припинили діяльність 318 незаконних пилорам

У результаті рейдів із метою виявлення фактів незаконної порубки деревини за минулий місяць на Волині припинили діяльність 318 пилорам.

Про це повідомляють у відділі інформаційної політики Волинської облдержадміністрації. 

Виявили та притягнули до відповідальності за ст. 65 КУпАП (незаконна порубка, пошкодження та знищення лісових культур та молодняка) 40 осіб. Сума збитків за вказаними фактами становить 491,8 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За незаконну вирубку лісів волинські екологи отшрафували 7 підлеглих Кватирка – і це ще не все

Окрім того, в правоохоронні органи передали 2 справи, сума збитків за якими підпадає під санкції ст. 246 ККУ (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання лісу) на загальну суму 194,6 тисяч гривень.

За відповідними фактами відкрили кримінальні провадження, деревина вилучена, проводяться необхідні слідчі дії. Лісопорушники добровільно відшкодували та сплатили у місцеві бюджети загалом 468,5 тисяч гривень.

Варто зауважити, що протягом січня цього року було проведено 603 рейди на виявлення фактів незаконної порубки деревини. Рейди проводилися на виконання розпорядження голови облдержадміністрації Юрія Погуляйка щодо ліквідації нелегального обігу деревини на території області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Громадські організації та ветерани АТО вимагають звільнення головного лісника Волині Кватирка (ДОКУМЕНТ)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити