image
 |  2 18 Лютого 2019 | 21:22

В Росії зірвали судове засідання у справі політв'язня Гриба

Наступне судове засідання має відбутись 4 березня. Судове засідання у справі Павла Гриба тривало 2 хвилини.

Про це пише УНІАН.

Судове засідання у справі незаконного утримуваного в РФ українця Павла Гриба 18 лютого тривало усього дві хвилини, оскільки на ньому не було ані прокурора, ані перекладача. Читайте також "Як звір у капкані": політв'язень Гриб розповів про своє перебування у російському СІЗО Про це у Facebook повідомив батько українця Ігор Гриб. За його словами, зрив судового засідання було сплановано завчасно.

«І це тому, що приїхав український професор Василь Притула, який дуже не бажаний свідок для "феміди" РФ», - наголошує він. «Практика зриву судових засідань започаткована в Криму, з метою нівелювання свідків захисту, знайшла своє застосування і в Північно-Кавказькому окружному військовому суді м. Ростов-на-Дону», - продовжив Ігор Гриб. Він також навів численні порушення російської сторони у справі. «Суд відмовив матері на побачення з сином. Суд відмовив професору В.Притулі оглянути Павла. Суд відмовив українським дипломатам зустрітись з громадянином України. Жодного представника українських ЗМІ не було», - перелічив він. Наступне судове засідання має відбутись 4 березня 2019 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В українського політв'язня виявили симптоми хвороби Альцгеймера

Про затримання Гриба стало відомо 28 серпня 2017 року, коли про це заявив його батько, в той час член громадської ради Держприкордонслужби України Ігор Гриб. За словами батька, 24 серпня 19-річний юнак поїхав до білоруського Гомеля на зустріч з дівчиною, Тетяною Єршовою, з якою познайомився і спілкувався тільки в соціальних мережах. Дівчина повинна була приїхати на зустріч з Росії. Павло Гриб переконаний у тому, що в червні-серпні від імені Єршової з ним спілкувалися російські силовики.

7 вересня стало відомо, що українця утримують у слідчому ізоляторі в Краснодарі. Російські слідчі звинувачують його в нібито підготовці теракту на шкільній лінійці в Сочі.

7 листопада 2018 року Північно-Кавказький окружний військовий суд вкотре на 6 місяців продовжив термін тримання Гриба під вартою. У Павла тяжке вроджене захворювання - портальна гіпертензія, йому необхідно щоденне специфічне лікування. Влада Росії відмовляється дозволити українським лікарям відвідування й огляд українця в СІЗО.

22 грудня 2018 року адвокат Дубровіна повідомила, що у Павла погіршується стан здоров'я, хлопець практично осліп і став погано орієнтуватися, у нього погіршилася пам'ять. 29 січня уповноважений Верховної Ради з прав людини заявила, що Гриб перебуває на межі життя і смерті і потребує негайної операції на серці.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити