image
 |  0 17 Лютого 2020 | 22:48

В тіні перебуває майже чверть ВВП України, – дослідження

Четверту частину від офіційного ВВП України, або 846 млрд гривень, становлять тіньові операції.

Такі перші результати дослідження стану тіньової економіки в Україні, що провела компанія Ernst & Young у рамках укладеного Меморандуму про співробітництво з Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, Національним банком України та Державною службою статистики України, – передає УНН.

За результатами дослідження української економіки, 846 млрд гривень або 23,8% від офіційного ВВП за 2018 рік, перебуває в тіні, – з них:

• 19,7% ВВП (702 млрд грн) становить готівкова тіньова економіка;

• 4,1% ВВП (144 млрд грн) – домашнє виробництво товарів для власного кінцевого використання, тобто – негрошова тіньова економіка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росію вважають агресором більш, як 54% українців (ОПИТУВАННЯ)

У повідомленні зазначено, що Ernst & Young провела подібні дослідження у 33 країнах світу, серед яких – Чеська Республіка, Польща, Словенія, Словаччина, Хорватія, Болгарія, Боснія і Герцеґовина, Сербія та інші країни. Історично рівень тіньової економіки серед зазначених країн коливався від 10,1% до 26,9% від обсягу ВВП.

Детальні результати дослідження будуть опубліковані на сайті Національного банку України у березні 2020 року після обговорення всіма учасниками у рамках вищезгаданого меморандуму про співробітництво.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити