image
 |  0 25 Травня 2018 | 12:17

В Турійському районі масово гинуть бджоли через фермерів

Масова смерть бджіл через оброблені хімікатами поля - з такою проблемою стикнулись пасічники Турійського району.
22-го травня неподалік від районного центру посіви з ріпаком окропили засобами дезинсекції. Проте місцевих пасічників за три доби до цих заходів не попередили, хоча за законом мали б зробити це.
Як результат – тисячі мертвих комах під вуликами місцевих пасік. А скільки сімей загинули ще у полі – не порахувати, кажуть бджолярі.
Про це йдеться в сюжеті "12каналу".
Тарас Кмін зайнявся бджолярством чотири роки тому. Каже - вклав у цю справу тисячі доларів. До цього моменту все йшло добре - сім'ї були готові до активного збору липневого меду. Проте, лише за два дні популяція зменшилась наполовину. А загалом, правоохоронці кажуть, що в цьому районі загинуло 400 сімей. Тож пасічники вирішили добитись справедливості. Дізнавшись, що 24-го травня голова Волинської ОДА Олександр Савченко приїжджає у Турійський район, прийшли до нього і розповіли про ситуацію.
https://www.youtube.com/watch?v=iK-wq7hoGxs
Голова ОДА пообіцяв розібратись у проблемі. Сказав, що особисто контролюватиме хід слідства, аби права пасічників захистили. Відібрані зразки мертвих комах, окропленого ріпака та отруєного меду, здадуть на експертизу у Держпродспоживслужбу, аби перевірити, що саме за препарат використали для кроплення.
На місці працює спеціальна комісія. Окрім збору фактів, підраховують збитки кожного бджоляра. Також за фактом розпочате досудове розслідування.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити