image
 |  4 4 Липня 2020 | 17:21

В Україні не можуть порахувати збитки туристичної галузі

У Державному агентстві розвитку туризму України планують з 2021 року розпочати збирати туристичну статистику.

Про це сказала глава Держтуризму Мар'яна Олеськів в інтерв'ю РБК-Україна . 

"В Україні важко порахувати збитки туристичної галузі, оскільки у нас відсутній туристична статистика. Це одна з наших завдань - почати збирати дані галузі, що дало б нам можливість оцінювати збиток від втрати робочих місць, кількість порожніх місць у готелях і т.д." , - розповіла Олеськів.

Вона додала, що в агентстві планують почати збирати таку статистику на початку 2021 року, але системно об'єднати її вдасться пізніше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шмигаль заявив, що в Україні посадили більше лісів, ніж вирубали

За словами Олеськів, збір даних щодо туристів, які проживають в Україні, називається туристичний сателітний рахунок, на нього стікаються дані від туристичних засобів розміщення, від податкової тощо. Дані аналізуються, і на їх основі формується статистика за кількістю койконочей, які туристи провели в Україні, - в цілому по країні, по регіонах, по конкретним населеним пунктам. Сюди входять і дані по робочих місцях на підприємствах, що займаються туризмом, витрати туристів на місцях.

"За допомогою цих даних весь світ вважає економічний ефект від туризму", - пояснила глава Держтуризму.

Як відомо, в Україні туристичної статистики поки немає.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити