image
 |  4 13 Травня 2020 | 19:42

В Україні не вистачає понад 33 тисячі лікарів, реальна цифра – вже більша

Станом на 1 січня цього року в Україні не вистачало понад 33 тисячі лікарів.

Про це повідомив журналісту УНН голова ради Київської міської профспілки працівників охорони здоров'я Сергій Кубанський.

"За офіційними даними Міністерства охорони здоров’я, станом на 1 січня 2020 року розрив між штатними посадами закладів охорони здоров’я та лікарями фізичними особами, якщо ми говоримо про лікарів системи МОЗ, тобто департаментів охорони здоров’я, які працюють у державних та комунальних закладах, склав 33 707 осіб", – розповів Кубанський.

Варто зауважити, що з початком пандемії коронавірусу ця цифра ще більше зросла, адже чимало лікарів, які перебувсали в зоні ризику (літній вік або ж важкі супутні захворювання) в Україні звільнилися.

На цей процес також впливає недостатній рівень оплати праці медпрацівників, особливо тих, які борються з подоланням наслідків пандемії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Зелена влада» забрехалася: волинські медики готові до акцій протесту, – депутат облради

Як повідомлялося, потрійну зарплату медикам, які борються з COVID-19, а саме 21 тисяч гривень, виплатили лише у Полтавській області.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити