image
 |  4 10 Травня 2020 | 22:24

«Зелена влада» забрехалася: волинські медики готові до акцій протесту, – депутат облради

Якщо нинішня влада й надалі планує роздавати пустопорожні обіцянки, і замість чітких конкретних кроків по стабілізації ситуації в країні піаритися на ввезенні китайських масок, то отримає у відповідь хвилю народного спротиву. У всякому випадку, як лікар, запевняю: волинські медики до цього вже морально готові.

Про це написав на своїй сторінці в мережі Фейсбук лікар Волинської обласної клінічної лікарні, депутат Волинської обласної ради від ВО "Свобода" Сергій Сівак.

"Схоже на те, що з такою помпою обіцяних ЗЕ-владою триста відсотків надбавки до окладів медпрацівникам, які безпосередньо займаються лікуванням хворих на «китайський грип – Covid-19», волинські медики швидко не отримають.

У всякому випадку, станом на 17-00 п’ятниці 8 травня, тобто на момент закінчення фінансового тижня, цільова державна субвенція на ці видатки на Волинь не надходила. Практично усі закупки медикаментів, медапаратури, діагностичних тестів, засобів захисту та багато чого іншого проводились коштами місцевого консолідованого, зібраного по копійчині з районів та міст області бюджету", – йдеться в дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Введенням конкретних карантинних заходів має опікуватися місцеве самоврядування, – депутат Волиньради

Лікар нагадує: ще 24 квітня, на позачерговому засіданні Кабінету Міністрів України голова Уряду – Денис Шмигаль, відзвітував, що кошти в обсязі 1 млрд. грн. у регіони відправлені та в деякі, мовляв, навіть удвічі більше від потреби.

"Щоправда, частина працівників, а це – «швидка допомога», обласна інфекційна та луцька міська лікарні, все-таки невелику доплату отримали. Але ці кошти були виділені Луцькою міською радою, тобто знову ж таки, місцевим бюджетом.

Нагадаю також, що на останній на часі позачерговій сесії ми, депутати Волинської обласної ради, акумулювали для потреб медиків практично всі наявні фінансові ресурси, а це – понад 60 мільйонів гривень. Тобто, наголошу: поки що рятуємо ситуацію в області практично виключно за рахунок місцевих фінансових ресурсів", – продовжує депутат-свободівець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні тільки енергія та самовіддача волинських лікарів рятують нас від тотального лиха, – депутат Волиньради

"Чого кажу про це зараз? На останньому чергуванні у Волинській обласній клінічній лікарні до мене звернулася група працівників із застереженням про готовність до проведення акцій протесту, у випадку, якщо найближчим часом заборгованості до зарплати за березень та квітень не будуть погашені.

Про те, що мої колеги у білих халатах, як і військовослужбовці ЗСУ, на сьогодні перебувають на передовій боротьби зі смертельно-небезпечним ворогом, – ні для кого не новина. Адже, за даними Центру громадського здоров’я МОЗ, на сьогодні із 15 тисяч інфікованих «китайським грипом» – близько трьох тисяч становлять саме медпрацівники, з яких уже, на жаль, померла 21 людина.

Напевно, враження, що нинішня «зелена влада» забрехалася до неможливості, виникає не тільки в мене. «Кошти виділені», «кошти відправлені», «винуваті у всьому керівники на місцях», – яких тільки фантастичних версій не вкидають нинішні можновладці, аби пояснити свою некомпетентність та безвідповідальність", – обурюється депутат обласної ради.

Минулого тижня декілька медичних закладів на території України уже проводили акції протесту, зокрема: 2 травня лікарі «швидкої допомоги» у Тернополі, 4 травня – медики Київської клінічної лікарні №8 і т.д. На думку Сергія Сівака, немає жодного сумніву, що й Волинь тут не мовчатиме…

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо не вирішимо проблему фінансування медиків, ми ніколи не вирішимо проблему коронавірусу, – голова фракції ВО «Свобода» у Волиньраді

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити