image
 |  0 6 Серпня 2020 | 18:33

В Україні перекрили канал збуту контрафактних цигарок із мільйонними прибутками

В Україні блокували масштабне виготовлення та збут контрафактних цигарок з щомісячним прибутком на понад 10 мільйонів гривень.

Про це повідомляють у пресслужбі СБУ.

"Підпільне виробництво організували троє мешканців Житомирської та Хмельницької областей. Загалом в оборудці було задіяно майже 20 осіб, включно із кур'єрами та реалізаторами. Виробничі "потужності" ділки облаштували у кількох орендованих складах у Хмельницькому. Готову продукцію із підробленими марками акцизного податку збували через мережу роздрібної торгівлі на території регіону, а також відправляли поштою та вантажівками в Житомир, Луцьк, на Луганщину", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що через несплату податків лише з початку цього року державний бюджет недоотримав понад 5 млн грн. 

"У межах відкритого кримінального провадження правоохоронці провели обшуки за місцями виробництва, зберігання та проживання фігурантів справи у 4 областях України. Під час слідчих дій вилучено понад 960 коробів контрафакту із 480 тисячами пачок підроблених цигарок, сировину, чорнові записи. Також оперативники виявили вантажівку із нелегальним товаром, підготовленим до відправлення замовникам", – повідомили в СБУ. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинський піп, який привітав Путіна, потрапив на сайт «Миротворець»

Дії фігурантів кваліфіковано за ст. 199 Кримінального кодексу України. Слідство триває. Також перевіряється інформація щодо збуту контрафакту на території інших областей України та контрабанди цигарок до Європи.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити