image
 |  0 28 Березня 2020 | 11:44

В Україні подорожчав хліб на 15-20%

Хлібобулочні вироби подорожчали на 15-20%, попит на них зріс на 40%, пояснюють виробники хліба.

Щоб стримати зростання ціни, потрібно тимчасово заборонити продавати за кордон українську зернову продукцію продовольчої групи в обсягах, які необхідні для забезпечення потреб внутрішнього ринку, - йдеться в листі Асоціації "Борошномели України" та Всеукраїнської асоціації пекарів до президента.

"Через зростання попиту на зовнішніх ринках та сезонні фактори зростають ціни на продовольчу пшеницю. Оскільки борошно у собівартості хліба складає понад 40%, то й підвищення ціни на 15-20% є майже доконаним фактом", - пояснюють борошномели.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світ дивується: поляки пропускають безкоштовно, а українці максимально «здирають» зі своїх, – соцмережі (ФОТО)

Мінекономіки вже повідомило, що виділить 160 тис. т продовольчої пшениці з Держрезерву та Аграрного фонду, щоб забезпечити переробку та реалізацію на внутрішньому ринку. Це дасть змгу виробити близько 128 тис. т борошна.

Завдяки такому кроку вдасться уникнути ажіотажного зростання цін на внутрішньому ринку, кажуть у міністерстві.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити