image
 |  185 21 Квітня 2024 | 16:48

В Україні порахували пенсіонерів

Пенсійний фонд України оприлюднив статистику щодо кількості пенсіонерів в Україні та про розподіл за видами та розмірами призначених пенсій. Найбільшу частку очікувано складають пенсіонери, що отримують цю соціальну виплату внаслідок досягнення граничного віку – 72,95%, повідомляє ПФУ.

Скільки в Україні пенсіонерів та за що вони отримують виплату?

Середній розмір пенсійного забезпечення складає за підрахунками фонду 5743,27 грн. Загальна кількість пенсіонерів в Україні – 10,2 млн.

Якщо врахувати статистику з оптимістичним сценарієм кількості населення в Україні, що вказує на 30-35 млн, то за даними ПФУ, в країні практично кожен третій – пенсіонер.

Значна частина пенсіонерів продовжує працювати – 2,7 млн, отримуючи в середньому пенсію в обсязі 6094 грн.

Майже кожен шостий пенсіонер в Україні отримує виплату внаслідок інвалідності. Значно менші інші особливі категорії:

  • у разі втрати годувальника – 6,26%;
  • за вислугу років – 5,2%;
  • соціальні пенсії – 0,56%;
  • довічне утримання суддів – 0,04%.

Скільки найбагатших і найбідніших пенсіонерів?

12% пенсіонерів отримують пенсію на рівні 10 тисяч гривень і більше. Найбільша частка пенсіонерів отримують пенсії у розмірі від 5 до 10 тисяч гривень – 25,2% та до 3 тисяч гривень – 26,8%. Також майже однакова кількість пенсіонерів, що отримують пенсію у розмірі 3-4 тисячі і 4-5 тисяч – відповідно 17,2% та 18,6%.

Також українські пенсіонери, які проживають у зонах активних або потенційних бойових дій можуть отримати додаткові доплати від ООН. Пенсіонерам з Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Луганської, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської та Чернігівської областей, які відповідають критеріям програми, надаються виплати від ВПП ООН.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити