image
 |  11 8 Грудня 2022 | 19:43

В Україні продовжуються аварійні відключення світла: де найскладніша ситуація?

В Україні після ударів армії рф зберігається значний дефіцит потужності в енергосистемі, найскладніша ситуація на сході України, тривають відновлювальні роботи у Київській та Одеській областях.

У кількох регіонах з ранку вже застосовуються аварійні відключення електроенергії через значне споживання, повідомили в Укренерго, пише УНН.

"Станом на 11:00 8 грудня через пошкодження під час ракетних ударів електростанцій та високовольтної мережі, в системі зберігається значний дефіцит електроенергії. Для обленерго доведено ліміти споживання електроенергії. Вже зранку в кількох областях перевищено ліміти споживання і застосовано режим аварійних відключень", - повідомили у компанії.

Як зазначають в Укренерго, ситуацію ускладнюють погодні умови: "у багатьох регіонах на заході країни мороз, дощ зі снігом та сильні пориви вітру спричиняють обледеніння проводів та їх пошкодження".

"Наразі найскладніша ситуація зберігається в східному регіоні – ввечері ворог знову піддав масованому артилерійському обстрілу кілька районів", - зауважили в компанії.

І додали, що там, де дозволяє ситуація, проводиться обстеження стану електромереж. Після отримання допуску від військових будуть розпочаті ремонтні роботи, вказують в Укренерго.

Також повідомляється, що цілодобово тривають аварійно-відновлювальні роботи в Київській та Одеській областях. "У місті Одеса триває процес заживлення побутових споживачів за резервними схемами", - повідомили у компанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екстрене аварійне розвантаження: на Волині не діють графіки вимкнень електроенергії

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити