image
 |  196 16 Червня 2024 | 11:52

В Україні прогнозують подорожчання хліба та інших товарів

Вже невдовзі пересічним українцям доведеться переглянути та оптимізувати власны сімейні бюджети. Адже в Україні зростуть ціни практично на всі товари. В Україні очікують значного зростання цін на всі товари - one.ua

Таку новину в ефірі Громадського радіо повідомив кандидат економічних наук та головний консультант Центру зовнішньополітичних досліджень Національного інституту стратегічних досліджень Іван Ус.

Експерт нагадав, що подорожчання електроенергії вже найближчим часом відіб'ється на цінах на хліб. Проте варто очікувати підвищення вартості й інших основних харчових продуктів.

На думку Івана Уса, подорожчання хліба стане лише першою ланкою у цілому ланцюгу підвищення цін на товари. Адже дорога електрика закономірно призводить до зростання вартості виробництва. Водночас підприємці орієнтуються і на загальні тенденції, які присутні на вітчизняних ринках.

"Я чекаю на каскад подібних заяв, тому що коли хтось зробив першу, то будь-яка галузь починає думати "це загальний ризик, всі від війни страждають, тому давайте піднімати вартість", - зазначає експерт.

Ймовірно, після перегляду цін на хліб дорожчатиме і молочна продукція, зокрема вершкове масло. Також, скоріш за все, незабаром буде переписано цінники на м'ясні товари.

"Після цін на хліб про здорожчання можуть заговорити виробники молочної продукції, масла. Також — м’ясної галузі", - прогнозує економіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині будівлю лісозаводу оцінили у 10 тисяч гривень (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити