image
 |  7 5 Березня 2023 | 17:22

В Україні рекордно дорожчають деякі овочі

Тенденція зростання цін на ріпчасту цибулю та моркву зберігається на ринку України.

Про це повідомляють аналітики EastFruit, пише agronews.ua.

Так, відпускні ціни на ріпчасту цибулю сьогодні вже озвучуються в межах 42-47 грн/кг ($1,15-1,29/кг), що в середньому на 18% дорожче, ніж тижнем раніше.

Наразі ціна на цибулю в Україні в середньому вже в 4 рази вища, ніж у перший тиждень березня 2022 року, і є рекордним показником за всю історію незалежності.

Водночас більшість українських виробників наразі не погоджується на реалізацію моркви дешевше 25-35 грн/кг ($0,68-0,96 /кг), що в середньому на 25% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня. Морква в Україні вже коштує в середньому у 2,8 раза дорожче, ніж на початку березня 2022 року.

За словами учасників ринку, зростання цін зумовлене доволі високим попитом на цибулю та якісну моркву в умовах обмеженої пропозиції. При цьому запаси моркви в сховищах господарств стрімко скорочуються, а багато великих господарств уже фактично завершили продажі ріпчастої цибулі.

Водночас учасники ринку не відкидають, що тенденція до подорожчання на цю продукцію збережеться й надалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Камінь-Каширську ремонтуватимуть тротуари за 2 мільйони

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити