image
 |  0 26 Травня 2020 | 10:04

В Україні вводять «карантинну» надбавку для соцпрацівників – з місцевих бюджетів

Міністерство соціальної політики України затвердило перелік посад працівників, яким передбачено додаткові, до встановлених законодавством, доплати до заробітної плати.

Як інформують у пресслужбі відомства, встановлено доплату працівникам соціальних послуг державного/комунального сектору, які допомагають людям удома.

Так, доплату у розмірі до 100% заробітної плати зможуть отримати: 

– Педагог соціальний / фахівець із соціальної роботи. 

– Фахівець із соціальної допомоги вдома.

– Соціальний працівник.

– Соціальний робітник.

– Фахівець з фізичної реабілітації.

– Практичний психолог / психолог.

Персональний перелік працівників, яким встановлюється відповідна доплата, визначається керівником закладу, установи сфери соціального захисту. Також у міністерстві наголошують, що до цього часу в роботодавця теж була можливість надавати фінансову підтримку працівникам соціальної сфери.

Зазначена доплата здійснюється коштом та в межах видатків місцевих бюджетів, передбачених за відповідними бюджетними програмами головних розпорядників бюджетних коштів, – йдеться в повідомленні. 

Окрім того, пояснюють у відомстві, працівникам можна встановлювати доплати у розмірі до 50% посадового окладу (тарифної ставки) за розширення зони обслуговування або збільшення обсягу виконуваних робіт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Попри 67 хворих на COVID-19, медики Волинської психлікарні відмовляються йти на 14-денну ізоляцію

У Мінсоцполітики нагадують, що законом України передбачено додаткові, до встановлених законодавством, доплати до заробітної плати працівникам сфери соціального захисту населення, які безпосередньо надають соціальні послуги за місцем проживання/перебування отримувача соціальних послуг (вдома).

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити