image
 |  2 11 Квітня 2021 | 16:01

В Україні з початку року в плюсі залишилась єдина ключова галузь

Оприлюднили узагальнені дані щодо ВВП України, згідно з якими падіння ВВП за підсумками січня-лютого 2021 року склало 2,8%. Негативну динаміку показали практично всі ключові види економічної діяльності. Винятком стала внутрішня торгівля.

Про це повідомляє agronews.ua з посиланням на Сьогодні.

Швидкість відновлення економіки буде залежати від тривалості і жорсткості карантинних обмежень, відзначили в міністерстві. ВВП України може показати “плюс” вже за підсумками квітня-червня, не виключають аналітики.

Промисловість

Причини падіння: низька економічна активність, невисокий попит, дія протекціоністських заходів, низький урожай с/г культур, інвестиційна пауза, висока конкуренція з імпортними аналогами.

Будівництво

Падіння викликали несприятливі для будівельних робіт погодні умови, низький попит.

Транспорт

Негативний вплив мали обмеження в сфері перевезень (включаючи глобальні), падіння обсягів вантажних перевезень, низька економічна активність, поганий урожай і зниження попиту на транзитні послуги української ГТС.

Сільське господарство

Зниження врожаю призвело до подорожчання кормів, тому тваринництво стало менш вигідним. Крім того, негативний вплив мали спалахи пташиного грипу на окремих підприємствах, торговельні обмеження (в т.ч. міжнародні) тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яйця в Україні подорожчали більше ніж на 100%

Внутрішня торгівля

Зростання зафіксували на тлі підвищення реальної зарплати (через зростання мінімалки), яке стимулювало споживчий попит. При цьому пріоритети в споживанні зміщуються в бік харчових продуктів і товарів першої необхідності.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити