image
 |  2 20 Травня 2020 | 09:50

В Україні заговорили про відкриття кінотеатрів і концертних залів: за яких умов?

Кабінет міністрів планує дозволити працювати всій культурній сфері, включаючи кінотеатри і концертні зали, на останньому етапі зняття карантину.

Попередньою датою розглядають 1 липня, - пише "Економічна правда".

Про це в коментарі hromadske розповіла тимчасова виконуюча обов'язки міністра культури та інформаційної політики Світлана Фоменко. 

"В цілому ми розраховували, що з 1 липня будуть зняті обмеження (на роботу культурних установ), Але ці наші розрахунки і горизонт планування повністю залежать від тієї епідеміологічної ситуації, яка є в державі", - розповіла вона. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карантин до 22 червня: які пояснення дають у МОЗ? (ВІДЕО)

У той же час Фоменко уточнила, що точна дата поки не фіксована і буде залежати від показників захворюваності в Україні. 

За словами Фоменко, нормальна робота культурних інститутів може початися тільки в разі зняття повних обмежень на проведення масових заходів. 

"Якщо, наприклад, фестиваль ще можна розглядати з можливістю проводити під відкритим небом, то що стосується герметичних приміщень, таких як театри, кінотеатри, філармонії, то треба бути дуже обережним, оскільки в першу чергу треба думати про здоров'я громадян", - зазначила Фоменко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардепи звернулися до Шмигаля та Степанова з різкою заявою щодо доплат медикам (ДОКУМЕНТ)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити