image
 |  4 8 Вересня 2021 | 13:13

В Україні зареєстрували перші колекторські компаній

Національний банк України зареєстрував перші п’ять колекторських компаній.

Як повідомляється на сайті НБУ, такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив на засіданні 3 вересня.

"Перші юридичні особи пройшли процедуру реєстрації в Національному банку України та набули статусу колекторських компаній", - йдеться у повідомленні.

Мова йде про компанії: ТОВ "Компанія Аксіліум"; ТОВ "Інфідіс"; ТОВ "Фінтех-Колект"; ТОВ "Служба виконання стягнення"; ТОВ "Українська колекторська агенція".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чеpкащині від «Свободи» на довиборах у Раду йде Андрій Іллєнко

Національний банк нагадує, що лише компанії, внесені до реєстру, матимуть право надавати послуги з урегулювання заборгованості за споживчими кредитами на користь інших осіб.

Після 14 жовтня 2021 року у разі відсутності компанії в реєстрі, кредитодавець чи новий кредитор будуть зобов’язані достроково розірвати договір із нею на надання послуг із урегулювання простроченої заборгованості.

"Колекторський" закон в Україні: деталі

12 квітня президент Володимир Зеленський підписав Закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту споживачів при врегулюванні простроченої заборгованості".

Документ покликаний захистити боржників від дій недобросовісних колекторів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити