image
 |  0 17 Лютого 2022 | 13:43

В Україні зареєстрували ще одні пігулки проти Covid-19

Міністерство охорони здоров'я України зареєструвало препарат "Паксловід" для лікування пацієнтів хворих на коронавірус. Ліки пройшли усю експертизу в Україні та схвалені до використання.

Про це повідомив міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко на онлайн-брифінгу 17 лютого.

"Препарат "Паксловід" призначений для використання у першу чергу для пацієнтів із груп ризику з метою уникнути погіршення стану та переходу захворювання із легкого ступеня тяжкості до середнього та важкого", - пояснив Ляшко.

Виробником препарату є компанія Pfizer. МОЗ підписало контракт із нею на постачання в Україну 300 тис. курсів "Паксловіду", додав Ляшко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під стінами ВР - сутички між активістами SaveФОП і поліцією (ВІДЕО)

"Оскільки лікарський засіб вже допустили до екстреного медичного застосування, ми розпочинаємо узгоджувати графік постачання препарату в Україну, про який поінформує додатково", - сказав він.

Ляшко нагадав про наявність в Україні іншого профілактичного засобу для зниження ризику важкого перебігу Covid-19.

"Це вакцини проти коронавірусу - Moderna, Pfizer, CoronaVac. Які є в доступі в кожному пункті щеплення та центрі масової вакцинації для всіх охочих старше 12 років", - додав він.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити