image
 |  0 7 Вересня 2022 | 21:43

В Україні зателефонувати в екстрені служби можна буде за єдиним номером

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект, яким створили єдиний центр прийому та обробки екстрених викликів, що дозволить використовувати єдиний телефонний номер - "112".

Його підтримали 308 народних депутатів, повідомляє УНН з посиланням на інформацію на сайті ВР.

"За період воєнного стану з 24 лютого 2022 року по теперішній час навантаження на служби екстреної допомоги населенню різко зросло. Так, середня кількість щоденних екстрених викликів до служб 101 та 102 з часу введення в Україні воєнного стану зросла на 45%", - йдеться в пояснювальній записці законопроєкту.

Закон передбачає створення єдиного центру прийому та обробки екстрених викликів, що дозволить більш оперативно надавати допомогу населенню в разі загрози виникнення або виникнення екстрених ситуацій. Нагадаємо, у законопроєкті пропонують:

замінити термін "екстрений виклик" на термін "екстрена комунікація" (відповідно до законодавства ЄС);

надати визначення термінів "екстрена служба", "система 112", "інформаційно-комунікаційна система 112", "служба 112";

надати повноваження зі створення та забезпечення функціонування системи 112 (комунікаційний центр "Служба 112", що належить до сфери управління Міністерства внутрішніх справ України);

розширити повноваження оперативно-диспетчерських служб, що приймають екстрені комунікації за номерами 101, 102, 103, 104;

закріпити право на використання інформації, що міститься у базах даних постачальників електронних комунікаційних мереж та/або послуг за службою 112 та оперативно-диспетчерськими службами, що приймають екстрені комунікації за номерами 101, 102, 103, 104.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: росіяни активізували повітряну розвідку

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити