image
 |  5 23 Грудня 2021 | 20:26

В Україні жінок зобов'язали стати на військовий облік

Відповідний наказ Міністерства оборони вже набув чинності.

Про це повідомляє ТСН. 

В Україні жінок зобов'язали стати на військовий облік. У Командуванні Сухопутних військ пояснили мету такого рішення та назвали умови, за яких українок можуть призвати на службу.

"У мирний час відбувається накопичення військового ресурсу, проводиться якісна та кількісна характеристика всіх військових спеціальностей... В крайній необхідності, такі військові спеціалісти будуть викликані на військову службу. Дійсно, в разі введення воєнного стану, або в особливий період під час мобілізації. Хочу підкреслити, що у нас пройшло шість хвиль мобілізації, ми за цих шість хвиль призвали майже 200 тисяч осіб. Жодна жінка без її згоди на службу не потрапила" - пояснили у відомстві.

Нагадаємо, в Україні набув чинності наказ Міністерства оборони, яким затверджено перелік галузей і професій для жінок, які повинні перебувати на військовому обліку. Тож на облік військовозобов'язаних тепер братимуть українок, які мають професії, споріднені із військово-обліковими спеціальностями, та придатні для проходження військової служби за станом здоров'я та віком. Граничний вік перебування в запасі та у військовому резерві – 60 років.

До переліку професій, які згадуються в наказі, входять 35 сфер діяльності, що охоплюють майже весь спектр ринку праці - від громадського харчування до банківської справи. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У дитсадках Луцька керівники гуртків не забезпечені соціальним пакетом

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити