image
 |  0 8 Січня 2023 | 11:47

В Україні зростає споживання електроенергії: можливі аварійні відключення

В Україні станом на 11:00 8 січня зростає споживання електроенергії через стійкі морози. Відповідно, це призводить до зростання рівня дефіциту в енергосистемі, у порівнянні з більш теплою минулою неділею, 1 січня.

Про поточну ситуацію в енергосистемі України повідомили в НЕК "Укренерго".

Там кажуть, що до областей доведені ліміти споживання, які діють від 09:00 до 24:00. Якщо їх перевищать, доведеться застосовувати аварійні обмеження. Наразі вночі вдається обходитися без відключень.

Тож українців закликають економно користуватися електроенергією й вмикати енергоємні прилади почергово.

"Вночі обмеження станом на сьогодні не застосовуються. Будь ласка, розумно споживайте електроенергію, користуйтеся енергоємними приладами почергово. Це дозволяє знизити навантаження на енергосистему та зменшити необхідність обмеження споживання", - сказано в повідомленні.

Громадянам нагадали, що НЕК "Укренерго", виробники електроенергії та оператори систем розподілу продовжують відновлювати пошкоджені росіянами енергооб’єкти для забезпечення живлення споживачів та підвищення його надійності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські підприємства скорочуватимуть працівників: у якій галузі найгірший прогноз

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити