image
 |  0 31 Жовтня 2020 | 13:13

В українському «мільйоннику» намагалися створити фейкову «міськраду», – СБУ

Служба безпеки викрила у Запоріжжі спробу створення фейкової "міської ради", за вступ до якої пропонували гроші.

Про це йдеться в повідомленні СБУ.
 

"Служба безпеки України викрила у Запоріжжі організоване угруповання на спробі створення фейкової "міської ради" для дестабілізації суспільно-політичної обстановки в регіоні", - йдеться в повідомленні..

За попередньою версією слідства, учасники угрупування хотіли створити псевдоорган. Для цього вони обрали так званих "голів" і "депутатів" фейкової "міськради". За приєднання до неї обіцяли гроші та оформлення "відповідних посвідчень".
 
Співробітники вилучили у організаторів та учасників групи документи, печатки, штампи, комп’ютерну техніку та інші предмети із доказами протиправної діяльності. Слідчі дії тривають.
 
 
Як нагадує "УП", раніше у Хмельницькій області намагалися ліквідувати Хмельницьку міськраду та створити замість неї нову.
 
До складу групи входили понад 10 осіб. Вони провели зібрання, на якому створили так званий "орган місцевого самоврядування Республіки Україна "Хмельницька міська рада". Одразу обрали "голову" і "депутатів" псевдоутворення, а заодно – проголосили ліквідацію чинної Хмельницької міської ради. Для імітації легітимності зловмисники також розробили та підписали установчі документи фейкової організації".
 
За даним фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею "Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади" ККУ.
 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити