image
 |  9 6 Березня 2023 | 19:17

В Укренерго повідомили, чи є дефіцит потужності в енергосистемі

Ситуація в енергосистемі України стабілізувалася, але може змінитися, впливу зростання споживання через негоду цього тижня не прогнозують. Дефіцит потужності відсутній 23-й день і не прогнозується. Обмеження у мережах наразі немає. Відновлено найдійність живлення у східному регіоні. Тривають роботи для півищення надійності живлення Одещини, відключення не прогнозуються.

Про це повідомляє  "Укренерго".

"Ситуація в енергосистемі стабілізувалась, проте війна, на жаль, ще триває, отже ситуація може змінитись. (...) У найближчий тиждень не очікується різкого зростання споживання через погодні умови, яке могло б вплинути на стабільність електропостачання", - повідомили у компанії.

Станом на 6 березня:

Дефіцит потужності в енергосистемі відсутній вже 23 день поспіль і наразі не прогнозується.

Споживання поступово зростає, що характерно для початку робочого тижня.

Генерація: працюють всі види електростанцій в енергосистемі. Генерації електроенергії в енергосистемі країни достатньо для покриття споживання. Триває незначний імпорт електроенергії. Обсяг наявних доступних потужностей генерації сприяє підвищенню операційної безпеки енергосистеми.

Обмеження: обмежень у мережах «Укренерго», що спричиняють необхідність обмеження споживачів, наразі немає. Але при зміні ситуації в енергосистемі та різкому зростанні споживання можливе застосування відключень.

Ремонти: на сході після завершення ремонтних робіт відновлено надійність живлення регіону. Продовжуються роботи для підвищення надійності живлення регіону в Одеській області. Відключення споживачів не прогнозується. Також тривають ремонтні роботи на всіх інших об’єктах «Укренерго», пошкоджених ворожими обстрілами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін обрав Директором НАБУ людину з оточення Єрмака

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити