image
 |  191 16 Червня 2024 | 12:49

В Японії поширюється рідкісний вірус, який може вбити людину протягом 48 годин

В Японії поширюється захворювання, викликане рідкісною м’ясоїдною бактерією, яка може вбити людину протягом 48 годин.

Про це пише Bloomberg.

Вказується, що йдеться про звичайний стрептокок групи А – бета-гемолітичну грампозитивну бактерію, яка передається бактерія повітряно-краплинним та контактним шляхом. Частіше за все, зараження починається з горла.

«Люди доволі часто заражаються стрептококами, у тому числі і стрептококом А, що отримав назву м’ясоїдна бактерія. Проте далеко не всі з заражених отримують стрептококовий токсичний шоковий синдром», – пише видання.

За даними Національного інституту інфекційних захворювань, кількість випадків синдрому стрептококового токсичного шоку станом на 2 червня сягнула 977, що вище за рекордні 941 випадок, зареєстровані за весь минулий рік.

Читати ще: Перша людина у світі померла від нового штаму пташиного грипу: що відомо

Вказується, що стрептококовий токсичний шоковий синдром є нетиповою реакцією організму. Стрептокок групи А зазвичай спричиняє набряк і біль у горлі у дітей, відомі як ангіна, але деякі типи бактерій можуть призвести до швидкого розвитку симптомів, включно з болем і набряком кінцівок, лихоманкою, низьким кров’яним тиском, некрозом, проблемами з диханням, недостатністю органів.

До захворювання більш схильні люди від 50 років.

«Більшість смертей відбувається протягом 48 годин. Як тільки пацієнт помічає набряк на стопі вранці, до обіду набрчяк може поширитися на коліно. І людина може померти протягом 48 годин», – розповів професор-інфекціонист з Токійського медичного університету Кен Кікучі.

За словами Кікучі, за нинішніх темпів зараження кількість випадків захворювання в Японії може сягнути 2500 цього року, а жахливий рівень смертності становитиме 30%.

Він закликав людей дотримуватися гігієни і лікувати будь-які відкриті рани.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На росії впав і розламався на дві частини пасажирський літак

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити