image
 |  2 25 Вересня 2021 | 17:41

«Вагнергейт»: Бурба підтвердив, що провал спецоперації стався після наради в кабінеті Зеленського – наказ про перенесення дав Єрмак

Тимчасова слідча комісія (ТСК) Верховної Ради провела засідання у справі про спецоперацію із затримання «вагнерівців». Воно відбулося в будівлі Міністерства оборони (МО) України, опозиційним нардепам обмежили доступ.

Про це повідомляє «OBOZREVATEL» з посиланням на сторінку у Facebook головного редактора «Цензор.нет» Юрія Бутусова із посиланням на джерела в ТСК.

Таким чином, на допиті колишнього начальника Головного управління розвідки (ГУР МО) Василя Бурби змогли бути присутніми лише «слуги народу». Про це на своїй сторінці у Facebook написав головний редактор видання «Цензор.нет», журналіст Юрій Бутусов із посиланням на джерела в ТСК.

Повідомляється, що Бурба під час засідання комісії розкрив обставини провалу операції по «вагнерівцях», які нібито підтверджують зраду і витік інформації в КДБ Білорусі.

«Бурба розповів, що план спецоперації із захоплення російських терористів був підписаний міністром оборони Андрієм Тараном, і був детально узгоджений», – пише Бутусов.

Провал спецоперації, за його словами, стався вже потім, коли відбулася нарада в кабінеті президента України Володимира Зеленського. Тоді глава ОП Андрій Єрмак наказав перенести операцію.

За даними Бутусова, Бурба сказав, що попередив керівництво країни про можливу невдачу, зазначивши, що зволікати не можна. Після того, як члени ПВК Вагнера були затримані в Мінську й видані РФ, ексглава ГУР попросив провести розслідування можливої зради.

«Проте замість розслідування Бурба був звільнений через два дні указом президента», – додав журналіст.

Крім того, експосадовець підтвердив, що в спецоперації брали участь сили НАТО.

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше глава ТСК Мар'яна Безугла заявила, що операції із затримання «вагнерівців» після їхнього прибуття в Туреччину з Білорусі не було. Це був «український спеціальний захід».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна передасть Інтерполу дані про сотні російських найманців

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити